​Alcides B2 strijdend naar winst.

Na het teleurstellende verlies van een week eerder tegen Rouveen, was de B2 gebrand op eerherstel en een goed resultaat. Tevens was dit ook de wedstrijd waar spelers en diverse ouders op hadden ingezet om geld bijeen te spelen voor de actie Alcides tegen kanker. Ieder doelpunt van Alcides zou €5,00 opleveren en bij  winst zou de pot met €10,00 worden gespekt. Dus scoren was het devies en gaan voor de drie punten zodat ook daarmee de plaats op de ranglijst minimaal zou worden gehandhaafd.
In het begin was het Flevo Boys die wat voortvarender uit de startblokken kwam. Nadat de eerste bescheiden aanvallen waren afgeslagen kwam Alcides wat beter in de wedstrijd. Geholpen door de wind in de rug kon met enkele lange ballen spits Rick goed in stelling worden gebracht. Achter de laatste linie van de Boys uit Emmeloord lag veel ruimte. Helaas lukte het Rick nog niet om de score te openen maar dit leek een kwestie van tijd. Echter tot ieders verrassing was het Flevo Boys die de score wist te openen. Eén van hun bescheiden aanvallen wisten zij te verzilveren door middel van een schot net buiten de zestien recht voor het doel. Waar het er op leek dat keeper Jeroen  de bal uit het doel wist te slaan, bleek zijn slagkracht onvoldoende om de bal te doen keren: 0 – 1.  De Alcideanen stonden er even beduusd bij maar de beste manier om snel de draad op te pakken, is om na de aftrap direct  weer de aanval te kiezen. Beter dan de wijze waarop de B2 dit deed kon eigenlijk niet. De bal kwam vanuit de aftrap terecht bij laatste man Stijn Theunissen. Met een goed geplaatste lange bal wist hij Rick Roos de diepte in te sturen. Op snelheid troefde Rick de laatste verdediger van de Boys af en wist hij in tweede instantie de bal voorbij de keeper te plaatsen: 1 – 1. Niet veel later stuurde Stijn T, Rick op dezelfde wijze de diepte in. Wederom wist Rick beheerst te scoren en bracht daarmee Alcides op voorsprong: 1 – 2. Alcides kreeg vervolgens meerdere mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. De productie stokte jammer genoeg enige tijd, totdat keeper Jeroen een terugspeelbal zeer gericht  over links bij Dennis Hamminga in de voet wist te plaatsen. Op snelheid kon Dennis op stomen richting het doel van de Boys. Binnen de zestien schoot hij beheerst de bal diagonaal binnen: 1 -3. Flevo Boys was even de kluts kwijt en op dat moment leken zij klaar om door Alcides overlopen te worden. Jammerlijk bouwde Alcides de voorsprong tot aan de rust niet verder uit, ondanks meerdere doelrijpe mogelijkheden. Pauze.
Tijdens de rust de heren gewezen op de lange bal die, naar verwachting, door de Boys zou worden toegepast om hopelijk snel te komen tot een aansluitingsdoelpunt. Met de wind in de rug zou dit vast hun aanvalsstrategie worden. Al snel na aanvang van de tweede helft bleek dit te kloppen. Alcides hield stand maar kon alleen een doelpunt voorkomen door enkele corners weg te geven. De eerste ballen wist Jeroen de vijf meter uit te stompen. Toch wist een speler van de Boys één van de afgeslagen ballen op de rand van de zestien op te pikken. Met een beste boogbal en gedragen door de wind wist hij Jeroen in de lange hoek te verrassen en bracht daarmee de stand op 2 – 3. Viel dit doelpunt niet  te snel? Alcides moest namelijk nog ruim 30 minuten knokken om de wedstrijd alsnog met winst af te sluiten. De Boys gingen er vol voor en pompten de ballen richting de zestien van de Alcideanen. Alcides kwam niet meer aan voetballen toe. Er werd te snel balverlies geleden maar met man en macht streden de geel-zwarten om de wedstrijd winnend af te sluiten. Dit spelbeeld hield geruime tijd aan. Het was bloedspannend en billen knijpen voor alles en iedereen van Alcides. Tussendoor nog een balletje op de lat, dat kon er ook nog wel bij. De laatste kleine tien minuten speelde Alcides het balletje weer beter rond. Dit leidde direct tot twee beste kansen. Vooral Daniël van Dijk had de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar helaas had het harde werken zoveel kracht gekost dat hij niet meer bij machte was om de bal gecontroleerd en gericht voorbij de keeper te plaatsen. Een hele opluchting was het dan ook toen de scheidsrechter enkele tellen later de wedstrijd afsloot met het laatste fluitsignaal. Met drie punten en zeker €160,00 in de knip keerde Alcides B2 terug naar de eigen omgeving.
Niet de mooiste wedstrijd van de B2 maar wel eentje waarbij ze hebben laten zien ook te kunnen strijden voor de drie punten. Loopt het voetballend wat minder, knokken kun je altijd. Zie wat het oplevert.  Volgende week wacht ons het hooggeplaatste SCN B1. Voetballend moet het dan beter maar houdt de strijdlust vast. Wie weet wat er dan weer in zit. Tenslotte heeft Alcides B2 niets te verliezen.